Appendix: Summary table of the evolution

Sorry, this entry is only available in Български.

Read more ...

Unintelligent design

2 Responses to “Appendix: Summary table of the evolution”

  1. неразбрал says:

    Зачетох се в Архайска ера и видях че температурата е била три пъти по висока от сегашната. Ако ми кажете колко е три пъти повече, може би ще успея да реша задачата: Днес е 0 градуса, а вчера беше 2 пъти по-студено. Колко градуса беше вчера?
    :idea:

  2. Чарлз Д. says:

    Гъбите няма основание да са в колоната “Развитие на растителния свят”. Съвременните схващания са за по-голяма близост на гъбите с животните, отколкото с растенията, но така или иначе те са си отделно царство. Осъзнавам обаче, че систематиката е само една удобна форма за изучаване на живите организми и примерът с гъбите ме кара да си мисля, че даже би било по-правилно двете колони (за развитие на растенията и на животните) да се обединят. Ние споделяме около 60% общи гени с банана – или генетичната дистанция между човека и банана е едва 40% – много по-малка, в сравнение с дистанцията между E. coli и Methanobrevibacter smithii, и то не защото двата вида предизвикват противоположен ефект (в някои аспекти) върху човешкия организъм.

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>