How the fish learned to walk

Sorry, this entry is only available in Български.

Read more ...

Unintelligent design

5 Responses to “How the fish learned to walk”

 1. Марги says:

  Риба-скачач, риба-пълзач, жаба, гущер,всички те са създадени такива поначало.Нищо не доказва, че са преходни форми,просто животът е безкрайно разнообразен за всички условия! Защо жабата си е още жаба? Защо най примитивната бактерия си е още бактерия? (Примерно защото без бактериите животът би бил невъзможен) Не виждате ли цялата дълбока хармония на живота!Не усещате ли великото творение на Бог!

  • dilophosaurus65 says:

   И тука ли си допълзяло, бе “божие творение”? Като не разбираш от наука, що не си стоиш вкъщи и не си четеш евангелието, вместо да разпространяваш туморни коментари наляво и надясно? Бог е едно велико човешко творение, създадено да контролира неуките и невежи тълпи е да ги манипулира по-лесно. Очевидно и ти си част от тях. Твоя бог те е създал от кал, то и затова имаш кал вместо мозък! :lol:

   • паткан says:

    Ако трябва и аз да съм линейно-елементарен би следвало да отговоря подобно на тези които са произлезли от маймуни , а не сътворените от Бог. Съвсем очевидно е че създадените от Бог са по интелигентни от тези произлезли от маймуните.
    Поне съдейки от последния коментар :)
    Аз не вярвам нито в църковния Бог, нито на маймуните , нито на прехвалените ни учени. И църковни служители и учени правят всичко това за облаги /пари/ и на съчинените от тях истории за света вече не вярва нито едно интелигентно дете.
    Марги поне има лесно обяснение за света – това е Бог. Докато следващото мнение- докторат, обхващащ голям спектър науки, като се започне от медицина и се стигне до психология и социлогогия , и да завърши в калищата .. е само едно словоблудство без стойност. Нещата имат съвсем различни “измерения” и смисъл непонятен за бактерията-човек , която изглежда че има съвсем елементарна функция. Една бактерия която вече започна да се мисли за център на вселената , и не само това, но и започна да дава съвети на останалия свят как да съществува.

    • dilophosaurus65 says:

     Има една поговорка – не съди за книгата по корицата й. Очевидно вие не сте чувал за нея Съдейки по името ви, сътворено от “божествения” ви разум и аз бих могъл да направя същите изводи и за вас, драги ми “Паткане”. Повече от очевидно е, че знанието не е от силните ви страни и това си личи в коментара ви – възхищавам се на човек, който може да напиша такъв “задълбочен”, “смислен” и “изчерпателен” коментар и в крайна сметка да не каже абсолютно нищо. Жал ми е за бедни, простодушни хорица като вас и гореспоменото “божие творение”, които са олицетворение на това, което дърпа света ни назад. Жалко е, че вероятно сте по-възрастен от мен, “маймуната” а предпочитате невежеството пред обективната истина. Щом досега не сте осъзнал, че най-лесното обяснение почти никога не е най-правилното, то вече е късно. “Бог” е най-великото творение на човечеството. Той е бил чудесно и красиво извинение за пропуските в нашите знания, когато сме били още примитивни и невежи. Но днес, когато сме достигнали момент, в който можем да се наречем модерни и цивилизовани, такъв вид невежество е непростим.
     А знаете ли кое е хубавото на науката – че всеки може да я практикува, стига за знае как. Да наречете повече от 200 години труд, усилия и изследвания, дело на най-брилянтните умове, живели някога “словоблудство без стойност”, това за мен доказва, че вие сте една низка, бедна и елементарна душица, която не заслужава и капка уважение. Съжалявам, ако предишния ми коментар ви е подвел. Просто нямам уважение към подобни “божии творения” с интелекта на умствено увредена плодова мушица. Бъдете сигурен, че грешите напълно. А най-хубавото във фактите от науката е, че те са факти – независимо дали вярвате в тях или не. :wink:

 2. mama says:

  А няма ли начин, вместо да вощваме, да потърсим “нещото”, което обясбява и поражда и двете гледни точки. Еволюционистите рано или късно ще стигнат до идеята, че цялото съвършенство и многообразие не произлиза от нищото и не се поддържа от само себе си, а креационистите – до идеята, че Бог създаде всичко наистина много бавно – за 6 периода (защото всяка бърза работа е срам за майстора). Истината не се ражда във воюването – то носи само страдания. Истината идва от размишление и проникновение.

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>