Synergetics and the origin of life

Sorry, this entry is only available in Български.

Read more ...

Evolution is self-organization

5 Responses to “Synergetics and the origin of life”

 1. sisi says:

  Девойко/г-жо, това “според мен” в случая няма никаква тежаст. Тези проблеми са толкова комплицирани /а и най-вероятно неразрешими/, че това е все едно да кажеш: Уча английски език за да си го знам.
  Просто, имайте малко повече респект към проблематиката, тя не е за подценяване.

 2. anton says:

  sisi, не разбирам коментара ви.

 3. Марги - фанатичка says:

  Много хаотично нахвърляни кърпежи от различни теории.Пълен буламач!
  След като науката не може да ми даде един единствен отговор за произхода на вселената, а а ми дава различни теории и хипотези, защо да и вярвам? Това ли е здрав разум? Как “научният метод” проверява експериментално еволюцията!Че той игнорира всички противоречащи доказателства!Как “научният метод” ми ДОКАЗА произхода на Живота? Кога експериментално синтезира жива клетка, от неживи химич.съединения.
  Векове наред учените изследват, прогнозират, спорят, предполагат, доказват, и не са дали отговор на фундаменталния въпрос!

  • Burda says:

   Марги, ако търсиш един-единствен правилен отговор, достатъчно сигурен и стабилен във времето, се обърни към вярата. Тогава резултатите от научните изследвания няма да те тревожат, защото ще имаш отговор за много неща БЕЗ ДА ПОПИТАШ.
   Въпросът за ЗДРАВИЯРАЗУМ е въпрос на избор. А той зависи от това дали ще основаваш живота си на опита (личен или експериментиран) или ще следваш пътя прокаран от ВЯРАТА. Чрез нея може да [мислиш че] знаеш, без да учиш и без да питаш.
   Успех!

  • Веселина says:

   И кой е фундаменталния въпрос? :mrgreen: Както казва Дъглас Адамс – “Колко е 7 по 6?” Защо изобщо се опитвате да търсите единствен отговор от нещо, чиято същност е промяната, развитието, разграничаването и изучаването. Наистина се обърнете към вярата – там хората не искат да откриват, а просто да си хванат един отговор и да си мислят, че това е отговорът на всичко – като се започне от смисъла на живота и се свърши с пържените картофи.

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>